Search
Close this search box.

Průmyslové 3D skenery

ATOS 5

Vysokorychlostní skenery ATOS 5 jsou určené pro nejnáročnější metrologické aplikace z automobilového a leteckého průmyslu. Tyto průmyslové 3D skenery vynikají svou rychlostí i přesností měření. Kvalita dat z měření je obzvláště zřejmá v ostrosti těch nejmenších detailů, například při měření malých poloměrů nebo zalemovaných hran plechových výlisků.

Průmyslové měřicí systémy

Díky průmyslovým kamerám, výkonnému zdroji světla a spolehlivému softwaru dosahuje ATOS 5 špičkové úrovně měření, zejména při skenování lesklých a tmavých povrchů, jemných struktur nebo hran.

3D měřicí systémy ATOS 5 výrazně zrychlují celkovou dobu měření a zároveň poskytují velmi přesná data.

Vysoká rychlost měření

Krátké expoziční časy i u lesklých a tmavých povrchů

Intuitivní software

Kompletní balíček pro měření, vyhodnocování a reporting

Robustní konstrukce

Robustní odolná konstrukce vyvinutá pro náročné průmyslové aplikace

Flexibilní systém

Stacionární, mobilní a automatizované řešení pro individuální potřeby

3D skenery ATOS 5 pro vaše výrobní procesy

Profesionální 3D skenery ATOS 5 splňují vysoké metrologické požadavky průmyslových uživatelů. Systém poskytuje vysoce přesná data z měření: od nástrojů a forem až po plastové a kovové díly. Inspekční software ZEISS Inspect vás provede celým pracovním postupem od měření a vyhodnocení až po kontrolní protokol. Celoplošné 3D skenování umožňuje komplexní kontrolu procesů a kvality. To umožňuje včas předejít chybám a rychle optimalizovat výrobní proces.

3d skener atos 5

ATOS 5

Průmyslový 3D skener ATOS 5 zachytí během jednoho měření až 2 x 12 milionů souřadnicových bodů. Přesnost, rozlišení a velikost měřicí oblasti lze libovolně definovat. To zajistí vysoké rozlišení i u složitých a detailních dílů a velmi rychlou digitalizaci velkých dílů.

3D skener atos 5x

ATOS 5X

Vysokorychlostní 3D skener ATOS 5X využívá integrovaný laserový kompresor, který generuje velmi jasné světlo. To umožňuje měřit plochy o rozměru až 1000 mm a zároveň zachovává extrémně krátké expoziční časy. Akviziční časy dosahují 0,2 sekundy.

3d skener atos 5 airfoil

ATOS 5 Airfoil

Optický skener ATOS 5 Airfoil je vyvinutý pro průmyslové měření lopatek turbín. Optimalizovaná pracovní vzdálenost a měřicí plochy od 100 x 70 mm² poskytují vysoce přesná 3D data i těch nejmenších detailů v krátkém čase měření.

Metrologie v průmyslu

Skenery ATOS 5 byly vyvinuty pro použití ve ztížených průmyslových podmínkách. Vylepšená projekce modrého světla poskytuje zvýšený světelný výkon potřebný pro proces skenování.

Skenery jsou vhodné pro širokou škálu ručních i automatizovaných aplikací: od měření nástrojů a forem až po plastové nebo kovové díly. Celoplošné 3D měření umožňuje komplexní kontrolu geometrie dílu s možností odhalení i velmi malých vad dílu, což výrazně urychluje uvedení nového výrobku na trh.

Integrace do výroby

Vyvážená kombinace hardwaru a softwaru umožňuje bezpečnou integraci 3D metrologie do výroby. Skenery ATOS 5 jsou opatřeny robustním krytem, který chrání zabudované kamery a objektiv proti prachu a stříkající vodě. Celý systém zajišťuje rychlý a bezpečný přenos dat.

S novou řadou skenerů ATOS 5 dosáhnete rychlé inspekce a získáte tu nejvyšší kvalitu dat, která vám umožní zrychlit vaše procesy. Naměřené výsledky získané z různých oddělení nebo dokonce od různých dodavatelů lze vyhodnocovat také centrálně.

Software ZEISS INSPECT Optical 3D

Průmyslový standard pro kontrolu a vyhodnocování

ZEISS INSPECT Optical 3D je váš software pro podrobné vyhodnocení 3D dat. Využijete jej pro jednoduché i složité úlohy kontroly kvality napříč celým inspekčním procesem – od naskenování dílu, který má být kontrolován, přes zpracování sítě, import CAD dat a nezbytné výpočty GD&T až po analýzy trendů, digitální sestavy nebo vlastní uživatelské vyhodnocení.

Přehrát video

GPU akcelerace měření

Díky GPU akceleraci poskytují optické měřicí systémy ATOS 5 rychlé výsledky měření, software ZEISS INSPECT využívá výpočetní výkon grafické karty.

Díky velkému počtu jader grafického procesoru jsou jednotlivá skenování zpracovávána rychleji a výrazně se tím zkracuje celková doba měření. V kombinaci s výkonným světelným zdrojem a kamerovou technologií dosahuje ATOS 5 díky této GPU akceleraci nové úrovně měření.

Navrženy pro širokou škálu aplikací

Společnosti z automobilového, spotřebního a leteckého průmyslu úspěšně používají systémy ATOS 5 k urychlení uvádění výrobků na trh, údržbě a k zajištění kvality probíhající výroby, čímž minimalizují své náklady. 3D skenery zajišťují kvalitu plechových dílů, nástrojů a forem, lopatek turbín, prototypů i vstřikovaných a litých dílů.

Odlévání a kování

U procesů odlévání do písku, tlakového lití a investičního lití, stejně jako v kovářském průmyslu, se systém ATOS 5 používá pro důsledné zajištění kvality: od validace simulací přes urychlené zkoušení nástrojů a inspekci prvních výrobků až po řízení výroby a CNC obrábění.

Systémy umožňují plánování kontrol na základě konstrukčních dat. Při výrobě modelů a forem je možné cíleně upravovat nástroje a modely a kontrolovat kování polovin forem, jader a vsuvek. Při zkoušení nástrojů se kontroluje přesnost tvarů a rozměrů odlitků: geometrie dílů, tloušťka materiálu, smrštění a deformace. Pro kontrolu kvality při sériové výrobě jsou měřicí a vyhodnocovací procesy automatizovány.

Plastikářský průmysl

ATOS 5 urychluje všechny fáze vstřikování, vyfukování a tepelného tváření měřením celých povrchů prototypů, elektrod, nástrojů a vstřikovaných dílů. Systém také rychle a komplexně měří náročné volné tvary. Výsledky měření celého pole zaručují rychlejší kontrolu prvního výrobku a cílenou korekci nástroje, čímž se zkracují průběžné doby výroby. Pro kontrolu kvality v sériové výrobě lze měření i celé vyhodnocení provádět automatizovaně.

Tváření kovů

ATOS 5 se používá v procesech lisování, ohýbání, tažení, tisknutí a tváření, aby byla zaručena stálá kvalita: 3D skenery pomáhají optimalizovat konstrukci dílů a nástrojů. Urychlují vyzkoušení nástroje a kontrolu prvního výrobku. Kromě toho ATOS 5 zajišťuje efektivní kontrolu výroby a analýzu série dílů při sériové výrobě.

Aditivní výroba

V aditivní výrobě urychluje ATOS 5 vývoj a uvedení výrobku na trh díky menšímu počtu iterací a lepší kontrole procesu, přičemž zachovává vysokou kvalitu výrobku. 3D skenery digitalizují celý povrch aditivně vyráběných dílů a poskytují polygonové sítě (soubory STL) s vysokým rozlišením. Porovnáním naměřených dat s konstrukčními daty v inspekčním softwaru od společnosti GOM lze kontrolovat kvalitu rozměrů dílů, a tím vylepšit CAD model. Data navíc zjednodušují reverzní inženýrství.

Mračno 3D bodů vytvořené systémem ATOS 5 lze použít jako soubor STL pro přímý 3D tisk. Pro rychlé prototypování v reverzním inženýrství tak již není nutné časově náročné vytváření CAD dat.

Srovnání 3D skenerů ATOS

ATOS Q

Světelný zdroj:
LED

Měřená oblast:
50 × 35 až 500 × 370 mm

Pracovní vzdálenost:
490 mm

Počet bodů na záběr:
8 nebo 12 milionů

Rozměry:
340 × 240 × 83 mm

3d skener atos 5
ATOS 5

Světelný zdroj:
LED

Měřená oblast:
170 × 140 až 1000 × 800 mm

Pracovní vzdálenost:
880 mm

Počet bodů na záběr:
8 nebo 12 milionů

Rozměry:
550 × 320 × 200 mm

3D skener atos 5x
ATOS 5X

Světelný zdroj:
Laser

Měřená oblast:
320 × 250 až 1000 × 800 mm

Pracovní vzdálenost:
880 mm

Počet bodů na záběr:
12 milionů

Rozměry:
550 × 320 × 200 mm

3d skener atos 5 airfoil
ATOS 5 Airfoil

Světelný zdroj:
LED

Měřená oblast:
100 × 70 až 400 × 300 mm

Pracovní vzdálenost:
530 mm

Počet bodů na záběr:
12 milionů

Rozměry:
550 × 320 × 200 mm

skenování velkých ploch
ATOS LRX

Světelný zdroj:
Laser

Měřená oblast:
2000 × 1600 mm

Pracovní vzdálenost:
1810 mm

Počet bodů na záběr:
12 milionů

Rozměry:
950 × 320 × 200 mm

Kontaktujte nás

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

29

Let na trhu

2 300+

Zakázek ročně

19

Inovativních technologií

900+

Spokojených zákazníků