3D tiskárny pro stomatologii

DentaJet

Řada 3D tiskáren Stratasys DentaJet™ jsou kompaktní a univerzální řešení nejen pro zubní laboratoře. Tyto zařízení jsou navrženy do malých a středních laboratoří a mají dostatečně velkou kruhovou tiskovou plochu pro výrobu více dílů z několika různých materiálů najednou.

V jedné tiskové úloze tak vytisknete dočasné korunky a můstky, chirurgická vodítka, chrániče zubů nebo studijní a pracovní modely, to vše z certifikovaných biokompatibilních materiálů.

Realistické modely

3D tisk fotorealistických barevných dílů v celku a bez dalšího barvení

Biokompatibilní

Biokompatibilní materiály s certifikací pro použití v ústech do 24 hodin

Multimateriálové díly

Tiskněte díly z různých materiálů najednou bez nutnosti lepení

Bezpečný provoz

Jednoduchá obsluha a bezpečný provoz bez nepříjemných výparů

3D tiskárny DentaJet

3D tiskárny DentaJet od společnosti Stratasys jsou speciálně navrženy pro stomatologické aplikace. Poskytují možnost tisku vysoce přesných a detailních modelů pro zubní laboratoře, jako jsou korunky, můstky a snímatelné zubní náhrady . Využívají technologii PolyJet, která umožňuje tisk z více materiálů a barev najednou.

Až 1 174 cm²

Stavební prostor

18 μm

Výška vrstvy

Biokompatibilita

Certifikované funkční materiály

500 000 barev

Pro maximální věrnost modelů

Multimateriálový 3D tisk

Stratasys J5 DentaJet je jako tři zařízení v jednom: vytisknete implantátové pouzdro s pevným neprůhledným modelem, gingivální maskou a biokompatibilním průhledným chirurgickým vodítkem nebo například snímatelnou částečnou zubní protézu společně s barevným modelem chrupu pacienta.

3D tiskárna je zkonstruována s velkokapacitní rotační tiskovou plochou pro vytváření vysoce přesných a barevných modelů z několika různých materiálů v jedné tiskové úloze. Na výběr máte více než 500 000 barev a 4 certifikované biokompatibilní materiály pro výrobu fotorealistických modelů a implantátů.

Snímatelné zubní náhrady

Vyrábějte přesné implantáty, ortodontické pomůcky, snímatelné zubní náhrady a pružné gingivální masky, vše z biokompatibilních materiálů a v jediné tiskové úloze bez obsluhy. Stratasys J3 DentaJet vám umožní najít rychlé a efektivní řešení vašich požadavků. Nechte vytisknout různorodou škálou výtisků, aniž byste do procesu museli zasahovat.

Pomocí multimateriálového 3D tisku zkrátíte dodací lhůty o několik dní a snížíte náklady. Předvídatelné a opakovatelné výsledky vám poskytnou svižný základ, který potřebujete k rozvoji své laboratoře.

Korunky a můstky

Vyrábějte velké množství kvalitních modelů korunek a můstků s menším počtem předělávek. Využívejte realistické barevné modely, aby byly výplně přesně barevně sladěné.

Zvyšte kapacitu své laboratoře díky vlastní výrobě šablon pro nepřímé lepení nebo výrobou průhledných rovnátek ve vysokorychlostním režimu.

Společnost Stratasys vyvinula jedinečné portfolio dentálních pryskyřic, které se hodí pro jednotlivé aplikace. Biokompatibilní pryskyřice jsou vyvinuty pro 3D tisk při vysoké rychlosti a výsledné modely si zachovávají přesnost a věrnost. Pryskyřice se vytvrzují UV zářením již během 3D tisku a nevyžadují žádný další postprocressing.

Jednoduchá obsluha

Nenáročná obsluha, rychlejší výměny zásobníků, kratší doba pro přípravu a minimální následné zpracování snižuje potřebu manuální práce a maximalizuje výkon. Pracovníci laboratoře mohou v jedné tiskové úloze vytvořit více druhů dentálních modelů bez nutnosti lidské obsluhy – stačí jen odeslat model do 3D tiskárny a odejít.

Software GrabCAD Print™ se nejen snadno používá, ale díky automatické optimalizaci orientace modelů na tiskové ploše také výrazně zkracuje dobu tisku. Tento software automaticky opravuje soubory a vypočítává čas i materiál potřebný pro 3D tisk modelů. Navíc můžete naplánovat a sledovat 3D tiskárnu na dálku z mobilního zařízení nebo prohlížeče a dostávat upozornění o stavu a dokončení tiskové úlohy.

Bez ohledu na zaměření vaší laboratoře nabízí 3D tiskárny DentaJet řešení, které vám dokáže zkrátit dodací lhůty a pomůže vytvářet přesnější dentální modely jednodušeji a efektivněji.

Vytiskněte si svůj model

Vyzkoušejte 3D tisk z certifikovaných biokompatibilních materiálů na míru vašim požadavkům. Nechte si u nás vyrobit zkušební model, vyzkoušejte tak využití 3D tisku i ve vaší laboratoři či ordinaci.

3D tiskárny pro zubní laboratoře

Specifikace 3D tiskárny

TrueDent™
Pouze J5

FDA (třída II) schválená pryskyřice pro dlouhodobé použití v ústech, vyvinuta pro 3D tisk zubních náhrad a dočasných korunek a můstků.

3D tisk pro stomatologii
VeroGlaze™ MED620™

Biokompatibilní tuhá a neprůhledná dentální pryskyřice s vysokou přesností. Vyvinuta pro tisk modelů a také pro vlastní zkušební otisky.

3D tisk pro stomatologii
MED610™

Transparentní tuhá biokompatibilní dentální pryskyřice s určena pro tisk chirurgických vodítek a odlévacích vzorů částečných zubních náhrad.

3D tisk pro stomatologii
MED625FLX™

Flexibilní transparentní biokompatibilní dentální pryskyřice určena k tisku ortodontických modelů a gingiválních masek.

3D tisk pro stomatologii
Vero™Vivid
Pouze J3 a J5

Tuhé sytě barevné pryskyřice vytvářející fotorealistické repliky zubů a dásní pacienta. Určené pro demonstrační modely.

3D tisk pro stomatologii
VeroDent PureWhite DEN847™ ​

Zářivě bílá fotopolymerní pryskyřice určena pro tisk výplňových a ortodontických modelů.

3D tisk pro stomatologii
SUP711™ ​

Gelový podpůrný materiál speciálně navržený pro podporu převisů a komplikovaných geometrií.

Vlastnosti zařízení
Dostupné materiály

Biokompatibilní čirý MED610™
Biokompatibilní VeroGlaze™ MED620™
Biokompatibilní pružný MED625FLX™

TrueDent™ Cyan
TrueDent™ Magenta
TrueDent™ Yellow
TrueDent™ White
TrueDent™ Clear
TrueDent™ Support

VeroDent™ PureWhite DEN847™
VeroMagenta™V
VeroCyan™V
VeroYellow™V

Stavební prostor

1 174 cm²

Rozměry zařízení

651 × 661 × 1 511 mm

Hmotnost

228  kg

Výška vrstvy

až 18 μm

Zásobníky na materiál

J3 a J5: 1,1 kg pryskyřice
Dentajet XL: 4 kg pryskyřice

Síťová konektivita

LAN – TCP/IP

Software

GrabCAD™ Print

Provozní parametry
Teplota a vlhkost

Teplota 18–25 °C; relativní vlhkost 30–70 % (nekondenzující)

Napájení

100–120 V AC, 50–60 Hz, 10 A, jednofázové

Certifikace

CE, FCC, EAC

GrabCAD™ Print

Zjednodušte si pracovní postup 3D tisku výkonným a intuitivním softwarem.

Díky intuitivnímu rozhraní a pokročilým funkcím mohou zubní lékaři optimalizovat své laboratorní zdroje a rozšířit výrobu dentálních modelů. GrabCAD Print nabízí zubním laboratořím značnou výhodu, ať už jde o snímání barevných dat z intraorálního skenu, automatickou orientaci modelu a vytváření podpor, správu tiskáren nebo vzdálený 3D tisk.

Produktový leták (EN)

Produktový leták k 3D tiskárnám Stratasys DentaJet.

Kontaktujte nás

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

29

Let na trhu

2 300+

Zakázek ročně

19

Inovativních technologií

900+

Spokojených zákazníků